Image Image Image Image Image Image Image Image Image

02 mar

By

Dennis Hopper – som fotograf

2. marts 2017 | By |

Dennis Hopper blev i en periode blacklistet i Hollywod og i denne periode mellem 1961 og 1967 tog han tusindvis af billeder, og først da han begyndte arbejdet med Easy Rider, lagde han kameraet til side.
Udstillingen viser tæt på 200 af Dennis Hoppers sort-hvid fotografier fra 1960’erne. Fotografierne skildrer et Amerika under social og politisk forandring. Et årti med De Sorte Pantere, pop-art og hippiekultur. En tid med frihed, oprør og modstand. Midt i denne turbulens befandt Hopper sig – og han fotograferede ihærdigt. Hans venner kaldte ham ‘turisten’, fordi han altid havde et kamera hængende om halsen. (Kilde: dnm.dk)

Lyt til indslag på P1 om Dennis Hopper og udstillingen her

HVOR: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød. I museets afdeling for det 20. og 21. århundrede på 3. sal.

HVORNÅR: Frem til 14. maj 2017.

Det Nationalhistoriske Museum har til huse i Nordens største renæssanceanlæg, Frederiksborg Slot i Hillerød. Museets faste samling fortæller 500 års danmarkshistorie gennem portrætter, malerier, møbler og kunstindustri. Med særudstillinger sætter museet også aktuelle perspektiver på danmarkshistorien, portrætgenren eller andre af museets områder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar

kommentarer