Image Image Image Image Image Image Image Image Image

26 okt

By

Exceptionel Kunstner

26. oktober 2016 | By |

louisebourgeois1

Louise Bourgeois
Udstilling på Lousiana
Structures of Existence: The Cells

13.10.2016 – 26.2.2017

 

Igen og igen kredser hendes værker omkring forholdet mellem individ og gruppe, det afgrænsede og helheden, beskuerens krop i forhold til værkets tilstedeværelse. Disse modsætningsforhold kan man i dag genfinde på Louisianas udstilling ’Louise Bourgeois: Structures of Existence: The Cells’, der indtager museets sydlige fløj.

Subject: Artist Louise Bourgeois w. marble piece titled "Sleep, II" (1957) at the Museum of Modern Art. February 1, 1983. New York Photographer- Ted Thai Time Staff Photograppher Merlin-893234

Subject: Artist Louise Bourgeois w. marble piece titled “Sleep, II” (1957) at the Museum of Modern Art.

 

Som titlen mere end antyder, fokuserer udstillingen på den værkgruppe, der tilsammen kaldes cellerne. Det ældste værk er fra 1986, men selv om Louise Bourgeois allerede da var en dame midt i 70’erne, havde hun en forrygende energi og et fokus, der må have gjort ikke så få yngre kolleger misundelige.

Betegnelsen ’celler’ er tvetydig, for det kan jo betyde den slags små isolerede rum, hvor fanger eller munke opholder sig. Men det kan også være de celler, som alting er gjort af, og som i sagens natur indgår i en langt større, levende helhed. Læs hele artiklen her: Politiken

Louise Joséphine Bourgeois (25. december 1911 – 31. maj 2010) var en fransk-amerikansk billedkunstner og skulptør. Hun var især kendt en række overdimensionerede edderkoppeskulptur kaldet Maman (Mor), som gav hende tilnavnet “Edderkoppekvinden”.
Hendes værker er ofte surrealistiske i deres udtryk, og der kan spores en forbindelse til Alberto Giacometti og Marcel Duchamp, men der er også påvirkninger af afrikansk kunst.

louisebourgeois2Læs fakta om hende her

louisebourgeois6
Læs mere om udstillingen her

 

louisebourgeois5

 

 

 

 

 

Kommentar

kommentarer