Image Image Image Image Image Image Image Image Image

29 mar

By

tvKUNST

29. marts 2016 | By |

tvKUNST2016_1

Et publikum på størrelse med et tætpakket stadion til fernisering på ny dansk videokunst – så mange kikkede forbi sidste gang, da DR K blev omdannet til moderne kunstmuseum. Se med i aften, når succeen gentages. Tirsdag 29.3. DR K kl 21.30

Statens Kunstfond har denne gang håndplukket seks samfundsengagerede kunstnere til at omsætte deres særlige interesser og meget forskellige arbejdsmetoder til nyskabende kunst til skærmen. De seks kunstnere har arbejdet med tv-mediet som mødested for kunst og borgere. Skærmen optræder både som en billedflade og som en åbning mod private historier og rejser ind i kendte og ukendte universer. (Kilde: kunst.dk)

Læs om de 6 kunstnere og deres værker her

tvKUNST2016_2

‘Det er grundstenen i Statens Kunstfonds virke at give Danmarks befolkning mulighed for at møde kunst af høj kvalitet i hele landet.
Formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Søren Taaning siger:
“Kunstnerne udviser et stærkt samfundsengagement i de seks værker. Jeg er begejstret for, at DR giver danskerne mulighed for at se, hvordan kunstnernes arbejde, indsigt og energi er blevet omsat til levende billeder. På TV er der ikke samme filter og fysiske barrierer, som når vi møder kunsten på de traditionelle kunstinstitutioner. Og så er det muligt at se og gense værkerne efter behov – også i døgnets sene timer. Vi opfordrer derfor alle til at se med på DR K, når værkerne har premiere. Måske venter der en uforudset og overraskende kunstoplevelse netop her?” (Kilde: kunst.dk)

Kommentar

kommentarer