Image Image Image Image Image Image Image Image Image

13 mar

By

Olafur – vind og tåge

13. marts 2016 | By |

kunstlegeplads_1

26.maj 2016 åbnes den nye kunstlegeplads på Ordrupgaard, med stor havefest, hvor alle er velkomne.

Kunstlegepladsens værker er skabt af danske og internationale kunstnere, og det bliver dansk-islandske Olafur Eliasson, der med sin skulptur, som indhyller sine omgivelser i tåge, når vinden ændrer retning, lægger ud.
»Det er ikke kun en legeplads for børn – det er en legeplads for børn og gamle og alle derimellem. Skulpturen kan udfordre sanser og starte samtaler om det, man hver især oplever. Det handler jo også om forskellige og anderledes måder at gå på museum på,« fortæller han.

»Kvaliteten kan sagtens ligge et andet sted end i selve værket og dets materiale. Jeg synes, kunst er relationen mellem menneskerne, der ser og oplever den. Når jeg laver mit kunstværk af vind og tåge, er det i virkeligheden, fordi jeg interesserer mig for mennesker, samfundet, verden og naturen – og så bruger jeg kunsten som mit talerør.« (Olafur Elisasson til Berlingske)

(kilde:Berlingske)

 

I 2017 rykker en vandskulptur, lavet af Jeppe Hein, ind i parken og lokker med en verden af vandstråler.kunstlegeplads_2
I 2018 følger yderligere to værker: Japanske Terunobu Fujomori inviterer inden for i et tehus mellem parkens trætoppe, og den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn lader legepladsens gæster klatre rundt på en labyrintisk bambuskonstruktion.
kunstlegeplads_3

Kunstlegepladsen bliver gratis at besøge, og takket være donationen kan museet også tilbyde andre børnevenlige aktiviteter som kunstparade, legedag og skattejagt. Nordea-fonden har doneret 16,9 millioner kroner.

Læs på Ordrupgaards hjemmeside her

 

 

 

 

 

 

Kommentar

kommentarer