Image Image Image Image Image Image Image Image Image

27 maj

By

Mislyd i familieportrættets idyl

27. maj 2014 | By |

julie_nord_01

julie_nord_03

Julie Nord udstiller på Kunstforeningen Gl. Strand
14.06 – 31.08. 2014


 »Familie og familiebilleder og det at vokse op i en familie handler meget om identitet. Vi får allerede fra starten som drenge eller piger en bestemt farve tøj på. Vi får at vide, at vi ligner morfar Bent, og der bliver forventet, at vi har nogle egenskaber, fordi vores forældre har dem, så det går ret hurtigt egentlig, og det er ikke nødvendigvis negativt, det er bare et faktum, at vi bliver framet. Der er nogle konstruktioner lige fra starten, og det er dem jeg undersøger holdt op imod, hvad identitet egentlig er.

Læs hele interviewet med Julie Nord om udstilligen her

Separatudstilling: Totalinstallation med iscenesættelse af tegninger og akvareller.
”Familien er en konstruktion eller et mønster, vi fødes ind i, forventes at tilpasse os, og på godt og ondt finder vores identitet igennem.” – Julie Nord

Med JUST LIKE HOME præsenterer Kunstforeningen GL STRAND en ny ambitiøs udstilling af den danske billedkunstner Julie Nord, hvor hun tager livtag med familien som kulturelt fænomen i et både medrivende og samtidig foruroligende og hemmelighedsfuldt dukkehus-univers. Det er i familien, at vi får vores første identitet foræret, og portrætter af familiemedlemmer har igennem historien være med til at styrke følelsen af samhørighed og status. Men hvilken rolle spiller hjemmet og familieportrættet for vores følelse af at høre til, og for hvem vi er, i dag hvor kernefamilien ikke længere er en selvfølge? Disse og flere spørgsmål rejser udstillingen, som vises hen over sommeren.
(Kilde: julienord.dk)

 

julie_nord_02

 

Gammel Strand 48
1202 Kbh k.
www.glstrand.dk

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag – søndag samt helligdage kl. 11 – 17 
Onsdag kl. 11 – 20
(mandag lukket)

Kommentar

kommentarer