Image Image Image Image Image Image Image Image Image

21 feb

By

Sort Mælk

21. februar 2014 | By |

Holocaust_2

Holocaust i ny kunst

 

Tankerne går til min jødiske del af familien..
Til min oldemor, som måtte at flygte til Sverige i en lille fiskekutter under strenge forhold. Til min morfar, som blev taget af tyskerne ved en voldsom aktion, og blev sendt til Frøslev lejren. Heldigvis nåede han ikke, at blive sendt videre ud af Danmark, og overlevede.
Mine tanker går videre.. til alle der bliver forfulgt pga religion, race, seksualitet eller køn. 

Holocaust_1

Udstillingens titel Sort Mælk kommer fra den rumænske forfatter og Holocaust-overlever Paul Celans digt Dødsfuga skrevet i 1945. Digtet afspejler forfatterens personlige oplevelser som lejrfange, og titlens kiasme – sammenstillingen af sort og mælk – er samtidig et billede på udstillingens modsætningsfyldte værker. Kunstnerne tager temaer op som offer kontra bøddel, fjendebilleder, folkeforførelse, kollektiv erindring og efterlivet på en nytænkende og til tider utæmmet måde. De gør brug af velkendte symboler og historiske henvisninger, som sættes ind i nye sammenhænge, der afspejler et nutidigt syn på Holocaust.
Værkerne overrasker, nogle er konfronterende, andre poetiske og sammen rejser de spørgsmål om, hvordan en historisk begivenhed som Holocaust kan eller bør skildres kunstnerisk i dag. (Kilde: Samtidskunst.dk)

Læs Kunsten.nu’s anmeldelse

Du kan besøge udstillingen frem til 27.04.14

Museet for Samtidskunst
Museum of Contemporary Art
Stændertorvet 3D
DK-4000 Roskilde
+45 4631 6570
Praktisk info om museet

 

Kommentar

kommentarer